Dit waren de eerste Roularta Masterclasses sustainable communication
05/30/2023

Op maandag 30 januari en donderdag 2 februari was het zo ver: onze eerste Roularta masterclasses vonden plaats in de gebouwen van AP Hogeschool in Antwerpen. Meer dan 60 enthousiaste professionals uit verschillende sectoren hebben zich verzameld om te duiken in de wondere wereld van sustainable communication. Iets wat in deze tijden relevanter is dan ooit, maar waar marketeers of journalisten vaak de handvaten voor missen.

Er werden gedurende twee dagen boeiende keynotes en case stories gegeven door experten in the field, en dit over een breed spectrum van topics. Sprekers die zichzelf reeds in het vak hebben bewezen, deelden maar al te graag hun kennis of verhaal met de deelnemers. Tijdens de keynotes werden er theoretische handvaten aangereikt en de case stories focusten zich eerder op toepassingen en eigen ervaringen. Wat de case stories betreft, kon je er bovendien zelf de meest relevante uit pikken, op basis van jouw interesses of vakgebied. Op het programma stonden onder meer experten werkzaam bij Foodmaker, de Kringwinkel, Lidl, River Cleanup, Zeeman, Knack, Too Good To Go, Dopper, Citypirates en nog zoveel meer. In totaal 30 unieke getuigenissen over hoe zij duurzaamheid in hun communicatie of bedrijfsvoering hebben verwerkt.

Dat het een geslaagde, eerste editie was, vond ook de volgende deelnemer:

“Tijdens deze tweedaagse word je volledig ondergedompeld in de wereld van duurzaamheid en de communicatie errond. De sprekers beargumenteren duidelijk en bevlogen dat onze planeet méér nodig heeft dan een vlot marketingplaatje. Eén voor één tonen sprekers hoe het kan, zonder doemdenkerij maar met concrete plannen, strategische keuzes en cases die tonen hoe het kan. The time is now!”

Ook de communicatiestudenten van de AP Hogeschool waren talrijk aanwezig om inzichten over duurzaamheid mee te pikken en naar hartenlust content te creëren. Van interviews met de sprekers tot leuke video’s.

Deze editie gemist? Geen zorgen: we zien jou graag bij de volgende masterclasses!